Кулинарни рецепти » Киевски котлет

 Киевски котлет

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г бяло месо от пиле
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 филия бял хляб
• 1-2 с.л. галета, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От по-голямо пиле отделяме 2 филета от бяло месо, като едното е по-голямо, а другото – по-малко. Начукваме филетата с мокро дървено чукче, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Слагаме върху по-голямото филе едно парче масло и го покриваме с по-малкото. Загъваме краищата на голямото филе и оформяме котлета. Потапяме котлета двукратно в разбитото яйце и галетата и го пържим на маслена баня в олиото и останалото масло, докато получи златисто оцветяване.

В същата мазнина изпържваме хлебната филия, която сме оформили като квадрат с вдлъбнатина от едната страна и леко смея поръсили с бульон. Слагаме изпържения котлет върху така приготвеното канапе и го заливаме с малко разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало