Кулинарни рецепти » Пиле с мед

 Пиле с мед

Продукти: (за 4 порции)

• 2 малки пилета
• 100 г мед
• 60 г краве масло
• 1 с.л. розова вода
• 4 с.л. смлени орехови ядки
• джинджифил, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Разрязваме пилетата надлъжно на две и ги посоляваме.

Разтопяваме маслото и го смесваме с меда. В бялото месо и бутчетата на пилетата с остър нож правим разрези, в които наливаме половината от маслената смес. Останалата част от сместа разреждаме с розовата вода и намазваме с нея пилетата от всички страни.

Изпържваме така подготвените пилешки порции в сгорещена мазнина, нареждаме ги в подходящ съд за сервиране и ги поръсваме със смлените орехови ядки и малко джинджифил.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало