Кулинарни рецепти » Пилешко с бамбукови връхчета

 Пилешко с бамбукови връхчета
/Китай/

Продукти: (за 1-2 порции)

• 200 г пилешки гърди
• 200 г бамбукови връхчета /1 консерва/
• 1 с.л. вино
• 2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 1 малка глава чесън
• 1 ч.л. джинджифил
• 1 белтък
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бамбуковите връхчета и ги попарваме в малко вода. Разбиваме белтъка и го смесваме с брашното, размито в малко вода. Нарязваме месото на ивички и го потапяме в белтъчната смес.

Сгорещяваме олиото и изпържваме месото, като непрекъснато бъркаме. Изваждаме го, прецеждаме олиото и отново го загряваме.

Изпържваме ситно нарязания лук и бамбуковите връхчета. Наливаме виното, посоляваме и подправяме с джинджифила. Връщаме месото, поръсваме ситно нарязания чесън и разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало