Кулинарни рецепти » Пилешко с бамбукови връхчета

 Пилешко с бамбукови връхчета
/Китай/

Продукти: (за 1-2 порции)

• 200 г пилешки гърди
• 200 г бамбукови връхчета /1 консерва/
• 1 с.л. вино
• 2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 1 малка глава чесън
• 1 ч.л. джинджифил
• 1 белтък
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бамбуковите връхчета и ги попарваме в малко вода. Разбиваме белтъка и го смесваме с брашното, размито в малко вода. Нарязваме месото на ивички и го потапяме в белтъчната смес.

Сгорещяваме олиото и изпържваме месото, като непрекъснато бъркаме. Изваждаме го, прецеждаме олиото и отново го загряваме.

Изпържваме ситно нарязания лук и бамбуковите връхчета. Наливаме виното, посоляваме и подправяме с джинджифила. Връщаме месото, поръсваме ситно нарязания чесън и разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало