Кулинарни рецепти » Пиле Festo

 Пиле Festo

Продукти:

• 4 пилешки пържоли от бут
• 300 мл течна сметана
• 3 кисели краставички
• 150 г бекон
• 1 глава лук
• 100 г "Ементал"
• 3-4 с.л. олио
• бял (черен) пипер
• тарос, сол

Начин на приготвяне:

Овкусяваме пържолите със сол, пипер и тарос и ги изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Нарязваме ементала на тънки ивички и го слагаме върху пържолите.

Задушаваме нарязаните лук, кисели краставички и бекон, заливаме със сметаната и подправяме със сол, пипер и малко тарос. Сгъстяваме соса на огъня и заливаме пържолите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало