Продукти:
• 300 г печено пилешко месо
• 1-2 круши
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 зелена салата
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. мед
• 2 с.л. соев сос
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме меда и соевия сос и в тази смес мариноваме нарязаното на хапки пилешко месо в продължение на 15 мин. После го овалваме в брашното и пържим 4-5 мин в силно загрята мазнина.
Почистваме крушите от кората и семената, нарязваме ги на филийки и пържим 2-3 минути в разтопеното масло. Отделно запържваме нарязаните моркови и чушки.
Нарязваме зелената салатка на ситно, добавяме крушите, запържените зеленчуци и пилешкото месо, подправяме на вкус с черен пипер и сол и разбъркваме.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...