Кулинарни рецепти » Супи » Супи с дреболии и колбаси

Супи:

Супа от картофи и саздърма

Продукти: • 500 г картофи • 250 г саздърма • 1 глава лук • 1 домат • 2-3 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги пускаме да се варят в 1 л подсолена вода, докато...

Супа от кисело зеле с домати

Продукти: (за 4-5 порции) • 400 г кисело зеле със сока • 100 г колбаси • 2 с.л. заквасена • 2 с.л. мас • 2-3 с.л. брашно • 1 малка главичка лук • 1 ч.л. червен пипер • ким, сол Начин на приготвяне: Прецеждаме зелевия сок, доливаме вода, за да стане т...

Супа от леща и бекон

Продукти: (за 6 порции) • 250 г леща • 150 мл зехтин • 1 глава лук, нарязана на филийки • 100 г бекон, нарязан на кубчета • 2 скилидки счукан чесън • 2 моркова, нарязани на кръгчета • 400 г консервирани домати • 1 с.л. сушен риган • сол и смлян черен пипер ...

Супа от леща с пушени ребра

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. леща • 300 г пушени ребра • 1-2 стръка праз • 1 с.л. брашно • 2 с.л. олио /или свинска мас/ • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме лещата да се вари в подсолена вода. Щом водата възври, прибавяме ребрата, а след 3...

Супа от леща с шунка

Продукти: (за 6-8 порции) • 250 г леща • 1 глава лук • 1 глава чесън • 1 червена чушка • 500 г пушена шунка • 2-3 с.л. олио • 500 мл пилешки бульон • 1,2 л вода • 120 г заквасена сметана • суха чубрица на клонки • 1 дафинов лист • магданоз • сол, чере...

Супа от пилешки дреболии

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г пилешки дреболии • 60 г краве масло • 1 морков • 2 домата • 1 глава лук • 1/2 с.л. брашно • 1 к.ч. натрошено фиде или ориз • 1 к.ч. кисело мляко • 1 яйце • лимонов сок или оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне...

Супа от пилешки черен дроб

Продукти: (за 4 порции) • 1 л пилешки бульон • 300 г пилешки черен дроб • 30 г краве масло • 1 яйце • 1 с.л. галета • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбиваме маслото на пяна и прибавяме ситно накълцания черен дроб, жълтъка и галетата. С...

Супа от телешка глава

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 телешка глава /около 1 кг/ • 1 глава лук • 1-2 моркова • 1 парче целина • 5-6 домата • 1 дафинов лист • 1 яйце • 1 ч.ч. кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разсичаме телешката глава на 3-4 парчета, зал...

Супа от телешки бъбреци

Продукти: (за 4-6 порции) • 3-4 телешки бъбрека • 1 връзка пресен лук • 1 с.л. брашно • 2 моркова • 1-2 листа целина • 2 жълтъка • 1 с.л. оцет • джоджен, черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме бъбреците на кубчета и ги...

Супа с вегета

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 с.л. вегета • 2-3 домата • 50 г шунка • 1 щипка червен пипер • 1 щипка захар • 2 с.л. сметана • 2-3 листчета босилек • 30 г краве масло • 2-3 с.л. трохи от сух бял хляб • магданоз, сол Начин на приготвяне: Наливаме в...

Супа с грах и шунка

Продукти: • 250 г грах • 200 г шунка • 1 малка бяла ряпа • 1 глава лук • 1,5 л зеленчуков бульон • 2 с.л. масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Кипваме бульона на огъня и прибавяме граха, нарязаната на кубчета шунка и нарязаната ряпа....

Супа с грах и юфка

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г зелен грах • 200 г дребна юфка /или кускус/ • 4-5 глави лук • 60 г краве масло • 2 с.л. олио • 1-2 домата • 150 г бекон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото и прибавяме олиото, бекона...

Супа с грис и шунка

Продукти: • 1 к.ч. грис • 200 г шунка • 1-2 яйца • 2-3 с.л. масло • 1 к.ч. кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото, сипваме в него гриса и леко го позапържваме. Наливаме 1 л вода, подправяме с черен пипер и сол на вкус и ...

Супа с дроб и джолан

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг телешки джолан • 500 г телешки черен дроб • 1 връзка корени за супа • 1 дафинов лист • 2-3 зърна бахар • 3 с.л. краве масло • 2 с.л. брашно • 3 яйца • сокът от 1 лимон • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвя...

Супа с пушена сланина

Продукти: (за 6 порции) • 150 г пушена сланина • 2 стръка праз • половин глава целина • 3-4 картофа • 10-15 зърна черен пипер • смлян черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на малки кубчета и пържим, докато леко се зачерви. Прибавяме н...

Супа с шунка и картофи

Продукти: • 500 г картофи • 150 г шунка • 1 глава лук • 1 глава целина • 2 ч.ч прясно мляко • 5 с.л. брашно • 4 ч.ч. вода • 1 кубче пилешки бульон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука, целината, картофите и шунката, сипва...

Супа със сланина по тиролски

Продукти за 2 порции: • 100 г шарена сланина • 1 глава лук • 2 малки домата • 2 скилидки чесън • 20 г краве масло • 1 ч.л. брашно • 500 мл месен бульон • 2-3 бели хлебчета • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме сланината, лука ...

Телешка пача

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг крака • 500 г кости • 1 глава чесън • оцет, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме краката със студена вода и ги варим на умерен огън. Щом водата кипне – посоляваме, а когато краката омекнат, отделяме месото и го нарязв...

Телешка шкембе чорба

Продукти: (за 4 порции) • 250 г телешко шкембе • 1 глава лук • 1 глава чесън • 2-3 с.л. оцет • 2 яйца • кората от половин лимон • 1 ч.л. червен пипер • 2 дафинови листа • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Слагаме шкембето в...

Топла агнешка пача

Продукти: (за 4-5 порции) • 400 г агнешко шкембе • 2 агнешки крачета • 2 яйца • 1 глава лук • 60 г краве масло • 1/2 ч.л. черен пипер • 1 ч.л. червен пипер • 4-5 скилидки чесън • сокът от 1 лимон • магданоз, сол Начин на приготвяне: Слагаме в тен...

Топла пача от овчи дреболии

Продукти: (за 4-6 порции) • 200 г бял дроб • 100 г сърце • 150 г черва • 150 г шкембе • 100 г бъбреци • 3-4 глави лук • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 с.л. брашно • 6-7 скилидки чесън • 2 с.л. разтопено краве масло • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол ...

Фина шкембе чорба

Начин на приготвяне: Сваряваме във вода без сол 1.5 кг добре изчистено телешко шкембе. Щом стане готово, го нарязваме на дълги ивици. Отделно приготвяме запръжка от 1/2 с.л. брашно и 1/2 с.л. краве масло. Заливаме я с бульона от шкембето и прибавяме 1 дафинов лист, няк...

Франкфурска супа

Продукти: (за 4 порции) • 150 г кренвирши • 50 г краве масло • 1 глава лук • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. сметана • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Нарязваме кренвиршите на кръгчета и ги за...

Чернина

Продукти: • дреболиите от 1 гъска или 2 патици • 1 връзка корени за супа • 125 г сушени сливи • 125 г сушени ябълки • 1-2 круши • 30 г захар • 1 пръчица канела (около 2 см) • 3 зърна бахар • 1 с.л. брашно • 1 с.л. оцет • 2 ч.ч. гъша или патешка кръв • ...

назаднапред
Начало