Продукти: (за 5 порции) • 200 г агнешки бял дроб • 400 г сърца • 100 г пресен лук • 100 г пресен чесън • 75 г краве масло • 75 г ориз • 25 г брашно • 25 г оцет • джоджен, червен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме дроба и сърцата във вряща во...
Продукти: (за 6 порции) • 1 комплект агнешки дреболии • 1 връзка пресен лук • 2 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 к.ч. ориз • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • 1 с.л. оцет • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме черния ...
Продукти: (за 5 порции) • 1 агнешки бял дроб • 2-3 връзки зелен лук • 1-2 моркова • 1 к.ч. ориз • 40 г краве масло • 2 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 2 яйца • 2-3 с.л. кисело мляко • джоджен, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме др...
Продукти: (за 4 порции) • 4 агнешки крачка • 1 к.ч. ориз • 2 яйца • 1 с.л. оцет • 4-5 скилидки чесън • 2 с.л. олио • 1 непълна ч.л. червен пипер • 1 глава лук • 1 дафинов лист • бахар, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме крачката с 6-7...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г агнешки чревца • 100 г пресен лук • 100 г пресен чесън • 2 с.л. брашно • половин пакетче краве масло • джоджен, сол Начин на приготвяне: Обръщаме внимателно червата, измиваме ги добре и ги сплитаме на плитка. Пущаме плитки...
Продукти: (за 4-6 порции) • 1 ч.ч. леща • 2-3 картофа • 4-5 скилидки чесън • 1 глава лук • 1 ч.л. сладък червен пипер • 2-3 с.л. брашно • 2 кренвирша • 1 с.л. свинска мас • 1,5 л вода • магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме лещата в подсол...
Продукти: (за 4-6 порции) • 1 овча глава • 1 ч.ч. прясно мляко • 5-6 скилидки чесън • 2-3 с.л. оцет • 1 яйце • сол Начин на приготвяне: Слагаме овчата глава в тенджера под налягане и заливаме с подсолена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен ог...
Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки крака • 2 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 1 глава лук, • 2 яйца • оцет • черен и червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Слагаме краката да се варят в подсолена вода. Щом омекнат, ги изваждаме и нарязваме м...
Продукти: (за 6-8 порции) • 500 г телешко шкембе • 100 г сланина • 150 г шунка • 1 филия сух бял хляб • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 6-7 ч.ч. костена отвара • черен пипер, магданоз • оцет, сол Начин на приготвяне: Слагаме шкембето го в съд с к...
Продукти: (за 4 порции) • 1 к.ч. ориз или 100 г фиде, • главата, шията, крилете, краката, дробчето, сърцето и воденичката от 1 пуйка • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • 2-3 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Слагаме дреболиите в тенджера и ги заливаме с ...
Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г телешко шкембе • 1 к.ч. кисело или прясно мляко • 1 глава чесън • черен и червен пипер • оцет, сол Начин на приготвяне: Пущаме шкембето във вряща вода, както е цяло, за да запазим хранителните му качества. Варим на умерен ...