Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г телешко шкембе
• 1 к.ч. кисело или прясно мляко
• 1 глава чесън
• черен и червен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Пущаме шкембето във вряща вода, както е цяло, за да запазим хранителните му качества. Варим на умерен огън, докато започне да омеква /около 2 часа/. Изваждаме го, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца.
Прецеждаме бульона и връщаме в него нарязаното шкембе. Застройваме чорбата с киселото /прясното/ мляко, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер.
Отделно предлагаме оцет, смесен със счукания с малко сол чесън.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...