Кулинарни рецепти » Супа от телешки бъбреци

 Супа от телешки бъбреци

Продукти: (за 4-6 порции)

• 3-4 телешки бъбрека
• 1 връзка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 2 моркова
• 1-2 листа целина
• 2 жълтъка
• 1 с.л. оцет
• джоджен, черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме бъбреците на кубчета и ги изпържваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук. След като се запържат прибавяме брашното, разбъркваме и заливаме с 4-5 ч.ч. гореща подсолена вода. Прибавяме морковите и целината и варим на тих огън до омекване на продуктите.

Готовата супа отстраняваме от огъня, изваждаме морковите и целината и поръсваме със ситно нарязан джоджен. Застройваме с жълтъците, разбити с оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало