Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 малка кисела зелка
• 1 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. червен пипер
• 100 г солена сланина
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещената свинска мас. Прибавяме препеченото брашно и когато се задуши, отстраняваме от огъня. Слагаме 1 ч.л. червен пипер, наливаме 1 к.ч. гореща вода, разбъркваме и връщаме на огъня.
Прибавяме нарязаното на тънки лентички зеле и задушаваме под похлупак. След 10 мин наливаме 1,5 л гореща вода, прибавяме нарязаната на кубчета сланина, дафиновия лист, черния пипер и останалия червен пипер и варим на умерен огън, докато се свари зелето.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...