Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с боб и наденички

 Зеленчукова супа с боб и наденички

Продукти:

• 250 г сварен бял боб
• 250 г наденички
• 100 г ориз
• 2 глави лук
• 1-2 тиквички
• 1 буркан белени домати
• 4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 4 с.л. зехтин
• риган, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме ориза и го сваряваме в 2 ч.ч. подсолена вода, след което отцеждаме. Нарязваме на ситно чесъна и лука, тиквичките нарязваме на парченца, а наденицата – на колелца. Отцеждаме доматите, като запазваме сока.

Сгорещяваме мазнината и запържваме лука, тиквичките и наденичките. Прибавяме чесъна, доматения сок и ситно нарязаните домати. Поръсваме с риган, черен пипер и сол, наливаме горещия бульон и кипваме на огъня. Захлупваме и варим десетина минути.

След това прибавяме отцедения фасул и варим още 5-6 мин. Разпределяме сварения ориз в чиниите за сервиране и заливаме с готовата супа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало