Кулинарни рецепти » Пача по украински

 Пача по украински

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 комплект свински крака, уши и опашка
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2 дафинови листа
• 15-20 зърна черен пипер
• 2 яйца
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 моркова
• 1-2 с.л. олио /или свинска мас/
• хрян, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме свинските крака, ушите и опашката със студена вода и ги слагаме да се варят. Щом заврят, прибавяме 1 глава лук, обелена и разрязана на две, необеления чесън, дафиновите листа, черния пипер и сол на вкус. Варим 2 1/2 часа на умерен огън, след което прецеждаме бульона и го застройваме с яйцата, оцета и малко настърган хрян, а месото обескостяваме и нарязваме на малки късчета.

Сваряваме в подсолена вода морковите, нарязваме ги на кубчета, запържваме ги в сгорещената мазнина и ги смесваме с месото. Разпределяме в чиниите за сервиране по 2-3 с.л. от сместа и заливаме с бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало