Кулинарни рецепти » Чорба от телешко шкембе

 Чорба от телешко шкембе
/Германия/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 500 г телешко шкембе
• 100 г сланина
• 150 г шунка
• 1 филия сух бял хляб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 6-7 ч.ч. костена отвара
• черен пипер, магданоз
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме шкембето го в съд с костената извара /или студена вода/ и варим до омекване. Изваждаме и го нарязваме на ивици.

Нарязваме сланината на ситно и леко я запържваме. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук и ги задушаваме. Слагаме нарязаните шкембе и шунка, трохите от хляба, черен пипер и сол на вкус.

Заливаме всичко с прецедения бульон и варим 1 час на тих огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме с оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало