Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Месно руло с царевица

Продукти: • 500 г кайма • 200 г консервирана царевица • 2 моркова • 150 г грах от консерва • 1 глава лук • 1 яйце • галета • майорана • настърган кашкавал • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно, а морковите на кубчета. Запържваме ги ...

Месо по моряшки

Продукти: (за 4 порции) • 4 тънки пържоли от говежди бут • 40 г краве масло • 2 с.л. олио • 4 големи глави лук • 1 кг картофи • 300 мл месен бульон • 1 к.ч. бяло вино • 2 дафинови листа • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме и ...

Месо под шуба

Продукти: • 4 свински пържоли • 4 телешки пържоли • 4 агнешки пържоли • 500 г картофи • 3 глави лук • 150 г кашкавал • 300 г майонеза • сол Начин на приготвяне: Начукваме пържолите, посоляваме ги и ги нареждаме в намаслена тавичка. Върху тях нареждам...

Месо, печено върху сол

Продукти: • 1-2 кг месо • 2-3 кг морска сол Начин на приготвяне: Насипваме в емайлирана тавичка около 2 пръста морска сол. Върхо солта слагаме парче месо, което сме измили и сме подсушили много добре. Покриваме го също с морска сол. Печем във фурната, докат...

Механджийска капама

Продукти: (за 6 порции) • 500 г свинско месо • 500 г пилешко месо • 500 г сурови наденички • 1 кг лук • 500 г моркови • 500 г печурки • 300 г маслини • 3-4 дафинови листа • 1 ч.ч. вода • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне:...

Мини руладини от праз

Продукти: • 1 голям стрък праз • 2 ч.ч. бульон • 250 г кайма • 1 ч.ч. настърган кашкавал • 1 глава лук • 1 чушка • 2-3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме листата на праза до бялата част, измиваме го, сваряваме в бульона и ...

Млечен гювеч от агнешко месо

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо • 1 кофичка кисело мляко • 5 яйца • 100 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го слагаме в тавичка. Заливаме с разтопеното масло, наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме ...

Млечен гювеч с телешко месо

Продукти: • 1 кг телешко месо • 2 връзки зелен лук • 3 ч.ч. кисело мляко • 4-5 яйца • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 8-10 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и леко го задушаваме в сгорещената...

Млечен кебап

Продукти: • 1 кг свинско месо • 400 г пресни гъби • 200 г пушено сирене • 500 мл прясно мляко • половин пакетче краве масло • сол, черен пипер, чубрица Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го посоляваме. Нарязваме гъбите на ивички и ги задуша...

Млечен кебап по касапски

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг агнешко месо и дреболии • 2-3 връзки пресен лук • няколко люти чушки • 1 пакетче краве масло • 1,5 к.ч. прясно мляко • 3 яйца • 1-2 домата • 1/2 к.ч. бяло вино • черен и червен пипер, • джоджен, калофер • лимонов сок, сол ...

Млин от кълцано месо

Продукти: 600 г говеждо месо 150 г телешко месо 150 г свинско месо 100 г сланина 200 г пресни гъби 2-3 глави лук 4-5 скилидки чесън 2-3 дафинови листа 1 ч.л. кимион 3 яйца 50 мл плодова ракия 1 връзка магданоз черен пипер, сол Начин на приготвян...

Мусака Едно към десет

Продукти: (за 3 порции) • 100 г овнешко месо • 1 кг картофи • 1-2 ч.ч. месен бульон • сол, черен пипер За масленото тесо: • 100 г брашно • 50 г краве масло • 1 яйце • сол Омесваме маслено тесто от брашното, яйцето, маслото и малко сол и го остав...

Мусака от агнешки котлети и ориз

Прoдукти: • 800 г агнешки котлети • 1 и 1/2 ч.ч. ориз • 2 връзки зелен лук • масло • олио • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме агнешките котлети с дебелина 1,5 см. Начукваме ги, натриваме с черен пипер и сол и оставяме да престоят 2 часа. ...

Мусака от макарони

Продукти: (за 4-5 порции) 500 г едри макарони 500 г телешка кайма 1 1/2 к.ч. зехтин 1 ч.ч. настърган кашкавал 1 к.ч. бяло вино 1 с.л. доматено пюре 2-3 скилидки чесън 5 с.л. брашно 500 мл прясно мляко 2 яйца канела, черен пипер, сол Начин на приготв...

Мусака от тиквички

Продукти: • 500 г кайма • 1,5 кг тиквички • 2 глави лук • 2-3 с.л. олио • 2 с.л. брашно • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 ч.л. вегета • сол, черен пипер Начин на приготвяне: В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме каймата, п...

Мусака по гръцки

Продукти: (за 5-6 порции) • 400-500 г кайма • 150 г пушени гърди • 7-8 моркова • 2 патладжана • 150 г керевиз • 10-12 гъби • 1 домат • 500 г картофи • 1 глава лук • 2 с.л. разтопено краве масло • 2-3 с.л. олио • 1 к.ч. прясно мляко • 2 с.л. галета ...

Мусака с кайма и картофи

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 600 г картофи • 1 к.ч. олио • 3 глави лук • 2 ч.л. доматено пюре • 6 домата • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. брашно • 1 яйце • 2 с.л. настърган кашкавал • черен пипе...

Мусака с кайма и кисело зеле

Продукти: (за 4 порции) • 1 средно голяма кисела зелка • 500 г кайма /смес/ • 1 глава лук • 1 1/2 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 2 яйца • 1 1/2 ч.ч. кисело мляко • зелев сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зелето на ивички и го ...

Мусака с кайма, тиквички и патладжани

Продукти: • 1 кг кайма • 1 кг картофи • 3 патладжана • 3 тиквички • 3 домата • 1 глава лук • 5-6 печени чушки • черен пипер, кимион • сол За заливката: • половин кофичка кисело мляко • 3 яйца • 1 с.л. брашно Начин на приготвяне: Ом...

Мусака с картофено пюре

Продукти: (за 4 порции) • 600 г кайма /смес/ • 1 кг картофи • 1 ч.ч. прясно мляко • 4 с.л. олио • 2 глави лук • 1 ч.ч. бульон • 30 г краве масло • черен пипер, мащерка, сол Начин на приготвяне: В мазнината и малко бульон задушаваме ситно нарязания лук...

Мусака с картофи и яйца на очи

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг кайма • 1 глава лук • 750 г картофи • 1 к.ч. олио • 1 с.л. доматено пюре • 6 яйца • червен и черен пипер, сол Начин на приготвяне: Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме каймата и също я запържваме. С...

Мусака с карфиол

Продукти: (за 4 порции) • 250 г кайма (смес) • 600 г карфиол • 4 яйца • 100 г брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 глави лук • 100 г заквасена сметана • 1 с.л. краве масло • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Почистваме карфиол...

Мусака с кускус

Продукти: (за 4 порции) • 300 г кускус • 750 г кайма /смес/ • 1 глава лук • 3-4 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 ч.л. брашно • 1 пакетче краве масло /разтопено/ • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме кускуса в подсолена вода, отцежд...

Мусака с моркови

Продукти: (за 4 порции) • 7-8 полусварени моркова • 4-5 с.л. мазнина • 1 глава лук • 500 г кайма /смес/ • 1-2 с.л. ситно нарязани листа от целина • 1 ч.ч. месен бульон • черен пипер, сол За заливката: • 3 яйца • 3 с.л. сметана • 1 пакетче сирене “Кр...

назаднапред
Начало