Продукти: • 600-700 г телешко месо • 500 г прясна млада бамя • 2 глави лук • 3-4 с.л. олио • 1 ч.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания л...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешко месо • 50 г краве масло • 1 морков • 1 глава лук • 200 г дребни гъби • 1 жълтък • 1 връзка корени за супа • 1 карамфилче • 1 с.л. брашно • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го...
Продукти: • 1 телешки джолан • 3-4 домата • 1 глава целина • 5 глави лук • 2 корена магданоз • 1 морков • 1 люта чушка • 1 кг картофи • 1 ч.л. червен пипер • 1 дафинов лист • 500 мл червено вино • 3-4 ч.ч. вода • сол Начин на приготвяне: На...
Продукти: (за 4-5 порции) • 1 телешки джолан • 2-3 с.л. краве масло • 4-5 глави лук • 2 ч.ч. нарязан зелен боб • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. стрита чубрица • сол Начин на приготвяне: Сваряваме джолана в подсолена вода, изваждаме го от бульона и го обез...
Продукти: • 700 г телешко месо • 1 к.ч. олио • 2 глави лук • 1 ч.ч бяло вино • 2 яйца • с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, които варим в подсолена вода, докато омекн...
Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки котлета • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1 дафинов лист • 1-2 зърна карамфил • 2-3 с.л. краве масло • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. доматен сок • сол Начин на приготвяне: Начукваме леко котлетчетата с дървено чукче, ...
Продукти: • 500 г телешка кайма • 1 к.ч. полусварен ориз • 2 глави лук • 1-2 моркова • 1 парче целина • 2 връзки магданоз • 4-5 с.л. олио • 3 яйца • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 40 г краве масло • 1 каф.л. червен пипер • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 4 парчета телешко месо • 1 ч. л. горчица • половин пакакетче краве масло • 250 г гъби • 1/2 ч. ч. сметана • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Посоляваме медальоните, поръсваме ги с черен пипер и ги намазваме с горчица. ...
Продукти: (за 2 порции) • 2 телешки пържоли от филето • 30 г краве масло • 100 г сметана • 4 с.л. сух бял вермут • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме, поръсваме с черен пипер и лимонов сок леко начуканите пържоли. Изпържваме ги о...
Продукти: (за 5 порции) • 1 кг телешко месо без кости • 1 глава лук • 1 кг стари картофи или 750 г пресни • 1 с.л. доматено пюре • 5 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на 5 пържолки, които ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко месо • 1-2 с.л. брашно • 100 г сланина • 2-3 по-големи глави лук • 3-4 с.л. олио • 500 мл прясно мляко • 1 с.л. оцет • черен и червен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на пържолки с дебелина око...
Продукти: (за 4 порции) • 4 парчета телешко филе • 3 стръка пресен лук • 100 г гъби • 50 г краве масло • 2 с.л. маргарин • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 2 с.л. вино • 2 с.л. олио • 250 мл доматен сос • 125 мл вода • черен пипер, сол Начин на пригот...
Продукти: (за 8 порции) • 2 кг телешко месо от плешката • 2 портокала • 50 мл ликьор „Коантро” • 2 дафинови листа • сол, черен пипер, зехтин Начин на приготвяне: Правим месото на красиво дълго парче, като го завръзваме с дебел конец, за да не си загуби форм...
Продукти: • 750 г смляно телешко месо • 1 глава целина • 1 пакетче краве масло • 3 яйца • 6 с.л. брашно • 2/3 ч.ч. ориз • 1/2 ч.л. червен пипер • 1 лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Към смляното месо прибавяме ориза и белтъците на двете...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко месо • 2 с.л. свинска мас • 1 морков • 1 парче целена • 1 с.л. ориз • 3 яйца • 1 с.л. брашно • лимонена киселина • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Отделяме месото от костите и го прекарваме пре...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко от бута • 1 стрък джинджифил • 1 щипка сухо “Чили” или стрита люта чушка • 2 с.л. соев сос • 4 с.л. сухо червено вино • бялата част на 1 стрък праз • 1 ч.л. царевично брашно • 3-4 листенца кориандър • 200 г гъби • 3 с...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг телешки шол • половин пакетче краве масло • 3 с.л. олио • 1 дафинов лист • половин връзка магданоз • 4 моркова • 3 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 1 карамфилче • 3 с.л. доматено пюре • 1 ч.ч. бяло вино • 3 с.л. брашно •...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешко филе • 1ч.ч. прясно мляко • 500 г картофи • 1/2 ч.ч. сметана • 2 глави лук • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме едната глава лук на ситно, смесваме я с подправките и овалваме с получената смес месото. П...
Продукти: (за 4 порции) • 4 порции телешко месо от коляното с костите • 1 напречно нарязана кост с дебелина 3-4 см • 1 глава лук • 1 морков • 1 парче целина • 2/3 пакетче краве масло • 2 с.л. кетчуп • 1,5 к.ч. месен бульон • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • ...
Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г телешко месо • 4-5 глави лук • 1 к.ч. разтопено краве масло /или олио/ • 1 ч.ч. доматен сок • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на едри парчета, които пущаме в 1 л вряща подсолена вода. Вар...
Начин на приготвяне: Взема се месо от бута, плешката или филето. Почиства се от костите и жилите. Нарязва се на парченца по 50 г и се задушава в сгорещена мазнина. Отделно в мазнина се задушават ситно нарязани кромид лук и чесън. Заливат се с бульон и сос от червени до...
Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г телешко месо • 400 г зелени домати • 1 к.ч. олио • 3-4 глави лук • 2 домата • 1-2 моркова • 1 с.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в о...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешко месо без кост • 1/2 връзка пресен лук • 4 с.л. олио • 2 стръка пресен чесън • 2 зелени чушки • 6 домата • 800 г зелен боб • 150 мл телешки бульон • 1/2 връзка магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г телешко месо • 3 връзки корени за супа • 2 картофа • 2 ябълки • 2 люти чушлета • 3-4 домата • 2 глави лук • 2 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. захар • 1/2 к.ч. червено вино • 1 с.л. ситно на...