Продукти:
• 5 кг домати
• 4 кг червени чушки
• 2 кг патладжани
• 2 кг моркови
• 1 кг корнишони
• 2 връзки магданоз
• 1-2 глави чесън
• черен пипер, кимион
За маринатата:
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. олио
• 1,5 ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. сол
• 1 дафинов лист
• 8-10 зърна пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на парченца. Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на тънки ивици. Морковите и краставиците правим на колелца.
Смесваме продуктите за маринатата и ги слагаме на огъня. Когато заврят, пускаме всички зеленчуци и оставяме да се варят до пълно омекване.
После пасираме и прибавяме счукания чесън, наситнения магданоз и подправките. Варим още 10-15 мин, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разпределяме готовата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...