Кулинарни рецепти » Зеленчукова лютеница с корнишони

 Зеленчукова лютеница с корнишони

Продукти:

• 5 кг домати
• 4 кг червени чушки
• 2 кг патладжани
• 2 кг моркови
• 1 кг корнишони
• 2 връзки магданоз
• 1-2 глави чесън
• черен пипер, кимион

За маринатата:

• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. олио
• 1,5 ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч. сол
• 1 дафинов лист
• 8-10 зърна пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на парченца. Изпичаме чушките и патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме на тънки ивици. Морковите и краставиците правим на колелца.

Смесваме продуктите за маринатата и ги слагаме на огъня. Когато заврят, пускаме всички зеленчуци и оставяме да се варят до пълно омекване.

После пасираме и прибавяме счукания чесън, наситнения магданоз и подправките. Варим още 10-15 мин, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разпределяме готовата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало