Кулинарни рецепти » Галетна торта

 Галетна торта

Продукти:

• 250 г захар
• 6 яйца
• 1 лимон
• 3 винени чашки счукана галета

Начин на приготвяне:

Бием жълтъците със захарта до побеляване. Сипваме в тях прецедения сок на лимона и настърганата на ситно ренде кора. Избитите на твърд сняг белтъци прибавяме лъжица по лъжица, а след тях в сместа сипваме счуканата и пресята галета. Печем в затоплена умерена фурна.

Изстиналата торта наръсваме с пудра захар и поднасяме с плодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало