Кулинарни рецепти » Елзаска торта

 Елзаска торта

Продукти:

• 80 г краве масло
• 80 г захар
• 1 яйце
• 200 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат

За плънката:

• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2-3 яйца
• 80 г бадеми
• 1 ч.л. ситно нарязани захаросани плодове
• 60 г брашно
• 1 ч.л. сода

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 1 ч.л. вишнев ликьор
• 1-2 ч.л. вода

Начин на приготвяне:

От посочените продукти замесваме тесто и го слагаме за 30 минути в хладилника.

Маслото, захарта и жълтъците за плънката разбиваме, добавяме бадемите, захаросани плодове, содата и всичко смесваме добре. Накрая прибавяме белтъците, които сме разбили на сняг с малко захар.

Тестото разточваме на кора и поставяме на дъното на тортена форма, повдигайки краищата. Изсипваме плънката върху тестото и печем в умерена фурна около час.

Пудрата захар за глазурата размесваме с вишневия ликьор и водата и получения сироп изсипваме върху още топлата торта.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало