Кулинарни рецепти » Бобена торта

 Бобена торта

Продукти:

• 300 г сварен и пасиран боб
• 8 жълтъка
• 350 г захар
• 250 г орехи
• снегът от 8 белтъка
• 1 ванилия
• масло за намазване на формата
• брашно или галета за поръсване
• пудра захар или крем по избор за гарниране

Начин на приготвяне:

Оставяме яйцата на топло. Разделяме жълтъците от белтъците и избиваме жълтъците със захарта на пухкава пяна. Ароматизираме с ванилията.

Прибавяме добре пасираното бобено пюре и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. Прибавяме лъжица по лъжица белтъчения сняг, като бъркаме внимателно, за да не спадне. Накрая прибавяме ситно счуканите или смляни орехи. Разбъркваме.

Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тортена форма и печем в предварително загрята умерена фурна около половин час. Изстиналата торта наръсваме с пудра захар или гарнираме с крем по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало