Продукти:
• 200 г овесени ядки
• 1 кг ябълки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 100 г захар
• 25 г краве масло
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Заливаме овесените ядки с топлото мляко, в което сме разтворили захарта, и ги оставяме да набъбнат.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги настъргваме на едро ренде, след което ги смесваме с лимоновия сок. Разбиваме яйцата и прибавяме към тях настърганите ябълки и набъбналите овесени ядки.
Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Разпръскваме отгоре настърганото на люспици масло и печем сладкиша около 40 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...