Продукти:
• 75 г брашно
• 50 г нишесте
• 5 яйца
• 1 щипка сол
• 75 г кристална захар
• 420 мл прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. ванилена захар
• настъргана кора на 1 лимон
• 300 г пълномаслена извара
• 50 г стафиди
• 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесваме брашното, нишестето, 1 яйце, 1 щипка сол, 1 ч.л. захар, 50 мл вода и 300 мл мляко. Оставяме сместа за 30 минути и след това изпържваме 8 палачинки.
Отделяме белтъците от жълтъците на 2 яйца. Разбиваме на пяна жълтъците с маслото, 50 г захар, ванилената захар, сол и лимонената кора. Прибавяме към сместа първо изварата и стафидите, а след това разбитите на сняг белтъци.
С получения крем намазваме палачинките, загъваме ги на рула и ги слагаме в намаслена форма за печене. Останалите яйца и мляко разбиваме с 20 г захар и заливаме палачинките.
Печем 35 минути при 200 градуса. Поръсваме с пудрата захар и ги сервираме топли.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...