Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. нахут
• 1 к.ч. майонеза
• сокът от 2 лимона
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 глава чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили содата. На другия ден го изплакваме и го варим в нова вода, докато омекне. Отцеждаме и го разбиваме с миксер, за да получим гладко пюре.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме с майонезата. Прибавяме нахутеното пюре, лимоновия сок и зехтина. Посоляваме и разбъркваме много добре. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме пюрето да престои 2 часа в хладилник преди сервиране.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...