Продукти:
• 1 глава червен лук
• 1 по-малка краставица
• 2 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. червен пипер
• пресен риган
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и краставицата и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на ситно заедно с обеления лук. Посоляваме зеленчуците и ги оставяме да престоят 2 часа в хладилник.
После отцеждаме отделения сок, прибавяме зехтина, червения пипер, счукания чесън и наситнения риган. Поднасяме като гарнитура към студени къси макарони.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...