Продукти:
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 2 равни с.л. брашно
• 500 мл месен или пилешки бульон
• половин ч.л. бял пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В тенджерка върху огъня смесваме разтопеното масло и брашното, разбъркваме добре и прибавяме студения бульон, белия пипер и сол на вкус.
Варим сместа на слаб огън до сгъстяване /около 10 мин/. Поднасяме соса към свинско и пилешко месо, яйца и зеленчуци.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...