Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. рибен бульон или зеленчукова отвара
• 3/4 пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 4 с.л. сметана
• сок от половин лимон
• настъргана лимонова кора
• 1 скилидка чесън
• индийско орехче, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре маслото с жълтъците и брашното, като прибавяме смлени индийско орехче и бахар и сол на вкус. Добавяме и сметаната, бульона, счукания чесън, настъргана лимонова кора и лимоновия сок.
Варим сместа на водна баня до сгъстяване, като переодично разбъркваме. Поднасяме готовия сос топъл към обезкостена и разделена на порции риба.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...