Продукти:
• 1 кг карфиол
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го слагаме в студена вода. Затопляме водата. Щом заври, изваждаме с карфиола и го заливаме със студена подсолена вода.
Варим на умерен огън 20-25 мин. Отцеждаме сварения карфиол и го подсушаваме в загрята фурна, за да няма никаква вода.
Прекарваме карфиола през сито и го смесваме с разбитото масло. После разреждаме с горещо прясно мляко до необходимата гъстота. Поднасяме към печени и задушени меса.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...