Продукти:
• 15-20 дребни лукчета /арпаджик/
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лукчетата и ги сваряваме в подсолена вода. Изваждаме ги в цедка и след като се изцедят, запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме лукчетата и в същата мазнина запържваме брашното.
Наливаме 1 ч.ч. от отварата на лукчетата и доразреждаме с вряло прясно мляко, докато получим умерена гъстота. Варим още 4-5 мин, връщаме лукчетата, опитваме на сол и подправяме с черен пипер.
Поднасяме соса към пържена риба, яйца и др.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...