Кулинарни рецепти » Чеснов сос от Южна Франция

 Чеснов сос от Южна Франция

Продукти:

• 5 скилидки чесън
• 1 жълтък
• 250 мл олио
• 1 щипка сол
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

Обелените скилидки чесън стриваме добре. Капка по капка прибавяме жълтъка и олиото. Бъркаме до получаване на гладка смес.

Подправяме със сол и лимонов сок, като прибавяме малко студена вода. Сосът трябва да бъде гъст като майонеза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало