Кулинарни рецепти » Испански сос

 Испански сос

Продукти:

• 120 г шунка
• 120 г говеждо месо
• 500 мл бульон
• 1 чушка капия
• 2 глави лук
• 2 домата
• 60 г краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното, прибавяме ситно нарязаните лук, пиперка и магданоз, дафиновия лист и заливаме с бульона. Възваряваме сместа, прибавяме ситно нарязаните месо и шунка и варим 2 часа на тих огън.

Прибавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати, черен пипер и сол, варим още 5-6 мин и поднасяме. Сосът е подходящ за печени и задушени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало