Кулинарни рецепти » Испански сос

 Испански сос

Продукти:

• 120 г шунка
• 120 г говеждо месо
• 500 мл бульон
• 1 чушка капия
• 2 глави лук
• 2 домата
• 60 г краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното, прибавяме ситно нарязаните лук, пиперка и магданоз, дафиновия лист и заливаме с бульона. Възваряваме сместа, прибавяме ситно нарязаните месо и шунка и варим 2 часа на тих огън.

Прибавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати, черен пипер и сол, варим още 5-6 мин и поднасяме. Сосът е подходящ за печени и задушени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало