Продукти:
• 80 г брашно
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. каперси
• месен бульон
• 1-2 г захар
• оцет, черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ситно нарязания лук в олиото, прибавяме брашното и също го запържваме. Разреждаме с бульон, прибавяме каперсите, захарта, оцет, черен пипер и сол и варим. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Поднасяме соса с варено говеждо месо.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...