Кулинарни рецепти » Сос Робер

 Сос Робер

Продукти:

• 150 г шунка
• 3 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 250 мл бульон
• 1 бучка захар
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. горчица
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме шунката на дребно и я запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук, брашното, бульона, оцета, захарта и сол на вкус. Варим 15 мин на слаб огън, като периодично разбъркваме.

Слагаме горчицата в сосиера и върху нея изсипваме готовия сос. След това леко разбъркваме. Сосът е подходящ печено свинско месо, колбаси и други видове месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало