Продукти:
• 4 жълтъка
• 350 г пушена шунка или бекон
• 1 с.л. зехтин
• 2-3 скилидки чесън
• 250 мл течна сметана
• 1 к.ч. настърган пармезан
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в малка тенджерка, пускаме чесъна и го пържим 1 минута. Добавяме ситно нарязаната шунка и пържим още 3-4 мин.
Разбиваме жълтъците със сметаната и ги сипваме при шунката. Сгъстяваме соса на слаб огън, като внимаваме да не се пресече.
Накрая добавяме настъргания пармезан и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Заливаме сварените макарони и поднасяме веднага.
Сосът е подходящ за всякакъв вид паста.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...