Продукти:
• 250 г ябълки
• 100 г хрян
• 1 к.ч. доматен сок
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 с.л. червено вино
• 1 с.л. захар
• 3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме ябълките и хряна и ги настъргваме поотделно на ситно ренде. Поръсваме хряна със захарта и оцета и оставяме да престои 15-20 мин.
След това прибавяме към него виното и настърганите ябълки, а след тях на тънка струйка при непрекъснато бъркане - олиото и доматения сок. Посоляваме приготвения сос и го използваме като заливка за печено телешко и говеждо месо и дивеч.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...