Продукти:
• 2 кисели ябълки
• 2 резена сладка бяла ряпа
• 1 ч.ч. кисела сметана
• 3 с.л. олио или зехтин
• 5-6 гъби от консерва
• 1 с.л. фино горчица
• 1 ч.л. захар
• 1 к.л. сусамов тахан
• 1 главичка лук
• 1/2 лимон
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• сусам
• сол, бял пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, ряпата и лука и ги нарязваме на ситно. Сипваме малко мляко и леко загряваме, бъркайки енергично, докато получим гладка и пухкава смес.
Разбиваме с пасатор сметаната и към нея добаваме по малко от зехтина, горчицата, нарязаните гъби и останалите продукти. Не спираме да разбиваме, докато не получим гладка и пухкава смес, която овкусяваме и подправяме с лимоновия сок. Всичко размесваме много добре и охлаждаме.
Използваме за заливки на студени и топли предясти, както и за готови смеси от бланширани зеленчуци.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...