Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. оцет
• 2 с.л. прясно настърган хрян
• сол
Начин на приготвяне:
Размиваме брашното в малко студена вода и изсипваме кашицата във врящото мляко. Варим на тих огън 3-4 мин. Прибавяме хряна, оцета и сол на вкус.
Покриваме съда с капак и отстраняваме от огъня. Оставяме да престои няколко минути и сервираме. Сосът е най-подходящ за варени меса.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...