Продукти:
• 1 банан
• 1 печена и белена червена чушка
• 1 малка главичка лук
• 1 малка кисела ябълка
• 1 ч.л. фина горчица
• 1 ч.ч.сметана
• 1 к.ч. майонеза
• 2 с.л. фъстъчено масло
• 1 ч.л. сусамов тахан
• 1 скилидка чесън
• по 1 щипка бял и черен пипер
• куркума, риган
• индийско орехче
• лимонов сок и сол
Начин на приготвяне:
Наситняваме банана, чушката, ябълката, чесъна и лука, слагаме ги с малко вода и фъстъченото масло да се позадушат. Отцеждаме и обработваме с пасатора.
Прибавяме останалите продукти, също обработени предварително. Овкусяваме по наша преценка и разбиваме, докато получим гладка и пухкава смес.
Използваме за заливане на салати с листни продукти, комбинирани с екзотични риби и плодове, печено на скара или грил и накъсано на ситно леко месо, поднесено като топло предястие.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...