Кулинарни рецепти » Сос за печени птици

 Сос за печени птици

Продукти:

• 1 к.ч. майонеза
• 3 с.л. горчица
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. бяло вино /или 2 с.л. лимонов сок/
• 4 с.л. чернодробен пастет
• 4 с.л. лютеница
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме горчицата и майонезата и бъркаме, докато се получи гладка смес. Прибавяме киселото мляко и леко разбъркваме.

В друг съд смесваме лютеницата и пастета. С леко бъркане съединяваме двете смеси. Прибавяме по малко виното /или лимоновия сок/, като продължаваме да бъркаме, докато се поеме напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало