Кулинарни рецепти » Сос за печени птици

 Сос за печени птици

Продукти:

• 1 к.ч. майонеза
• 3 с.л. горчица
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. бяло вино /или 2 с.л. лимонов сок/
• 4 с.л. чернодробен пастет
• 4 с.л. лютеница
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме горчицата и майонезата и бъркаме, докато се получи гладка смес. Прибавяме киселото мляко и леко разбъркваме.

В друг съд смесваме лютеницата и пастета. С леко бъркане съединяваме двете смеси. Прибавяме по малко виното /или лимоновия сок/, като продължаваме да бъркаме, докато се поеме напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало