Кулинарни рецепти » Сос Кумберланд

 Сос Кумберланд

Продукти:

• 10 г мармалад от шипки или малини
• 1 с.л. горчица
• 100 мл червено вино
• 50 мл коняк
• 50 мл сок от сварени портокалови и лимонови кори
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме мармалада, прибавяме горчицата и бъркаме. Наливаме виното и разбиваме. След това сипваме сока от сварените кори, като внимаваме сосът да не стане много рядък. Посоляваме на вкус.

Този сос е предназначен специално за различни видове дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало