Кулинарни рецепти » Английски сос за печени меса

 Английски сос за печени меса

Продукти:

• 2 ч.ч. прясно сварено мляко
• 1 глава лук
• 2-3 карамфилчета
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 по-дебела филия бял хляб
• 25 г краве масло
• 1 с.л. сметана
• 1 щипка черен пипер
• 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Почистваме луковата глава и набождаме по нея карамфилчетата. Кипваме млякото и варим в него 30 мин лука заедно с индийското орехче.

Прибавяме хлебните трохи, черния пипер, половината масло и сол на вкус. Разбиваме сместа много добре с вилица и варим още 20 мин, като непрекъснато разбъркваме.

Изваждаме лука и прибавяме останалото масло и сметаната. Разбиваме соса, докато получим гладка еднородна смес и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало