Продукти:
• 250 г извара
• 1 к.ч. прясно мляко или сметана
• 2 резенчета червен лук
• 1 с.л. наситнени магданоз и зелен лук
• 1 с.л. пресен сок от червено цвекло
• 1 с.л. каперси
• 1 щипка босилек
• 1 щипка сладък червен пипер
• 1 щипка лимонова киселина
• черен пипер, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме млякото със изварата, докато получим гъста каша. Прибавяме изпечения и наситнен лук, магданоза, сока, каперсите и останалите продукти. Подправяме на вкус.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...