Кулинарни рецепти » Сос Аматричана

 Сос Аматричана

Продукти:

• 1 глава лук
• 100 г пушен бекон
• 450 г зрели домати
• 1 червено люто чушле
• 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки. Отстраняваме кожата от бекона и го нарязваме на мънички лентички.

Попарваме доматите и ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семената и ги нарязваме на дребни кубчета. Почустваме чушлето от семената и го претриваме през сито.

Загряваме зехтина в дълбока тенджера, пускаме лука и бекона и пържим 5 мин като непрекъснато разбъркваме. После отливаме излишната мазнина и добавяме доматите и лютото чушле. Варим на умерен огън, без да захлупваме, докато сосът се сгъсти.

Заливаме сварените макарони и поръсваме с пармезан. Сосът е подходящ за спагети и пенне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало