Кулинарни рецепти » Сос Аматричана

 Сос Аматричана

Продукти:

• 1 глава лук
• 100 г пушен бекон
• 450 г зрели домати
• 1 червено люто чушле
• 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки. Отстраняваме кожата от бекона и го нарязваме на мънички лентички.

Попарваме доматите и ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семената и ги нарязваме на дребни кубчета. Почустваме чушлето от семената и го претриваме през сито.

Загряваме зехтина в дълбока тенджера, пускаме лука и бекона и пържим 5 мин като непрекъснато разбъркваме. После отливаме излишната мазнина и добавяме доматите и лютото чушле. Варим на умерен огън, без да захлупваме, докато сосът се сгъсти.

Заливаме сварените макарони и поръсваме с пармезан. Сосът е подходящ за спагети и пенне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало