Продукти:
• 1 глава лук
• 100 г пушен бекон
• 450 г зрели домати
• 1 червено люто чушле
• 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки. Отстраняваме кожата от бекона и го нарязваме на мънички лентички.
Попарваме доматите и ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семената и ги нарязваме на дребни кубчета. Почустваме чушлето от семената и го претриваме през сито.
Загряваме зехтина в дълбока тенджера, пускаме лука и бекона и пържим 5 мин като непрекъснато разбъркваме. После отливаме излишната мазнина и добавяме доматите и лютото чушле. Варим на умерен огън, без да захлупваме, докато сосът се сгъсти.
Заливаме сварените макарони и поръсваме с пармезан. Сосът е подходящ за спагети и пенне.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...