Кулинарни рецепти » Сос Беарнез

 Сос Беарнез

Продукти:

• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. ситно нарязан лук
• 4 зърна черен пипер /смлян/
• 2-3 с.л. бяло вино
• 2 жълтъка
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязани листа от керевиз

Начин на приготвяне:

В похлупен съд варим 5-6 мин лука заедно заедно с оцета и черния пипер, след което оставяме да поизстине. Прибавяме виното и разбитите жълтъци.

Слагаме съда в друг съд с гореща, но не кипяща вода и с миксер разбиваме сместа до сгъстяване. Посоляваме и смесваме с магданоза и керевизените листа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало