Кулинарни рецепти » Сос за макарони

 Сос за макарони

Продукти:

• 3 глави лук
• 1 глава чесън
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 буркана белени стелиризирани домати
• 500 г телешка кайма
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер
• кашкавал или сирене

Начин на приготвяне:

Нарязваме чесъна, лука, морковите и целината много ситно и ги задушаваме в 1 к.ч. олио, докато останат на мазнина. Прибавяме доматеното пюре и ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Запържваме каймата в останалото олио, прибавяме задушения зеленчук, доматите и соса от консервите. Варим 2 часа на слаб огън, като от време на време разбъркваме.

При поднасяне на сварените макарони заливаме всяка порция с 2-3 с.л. от този сос и наръсваме с настърган кашкавал или сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало