Продукти:
• 1 кофичка отцедено кисело мляко
• 5 с.л. майонеза
• 5 с.л. настъргана краставица
• 5 с.л. сметана
• 5 с.л. нарязани билки
• 1 с.л. ментов ликьор или ментовка
• 1 ч.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме с пасатор сметаната, билките и майонезата, постепенно добавяме млякото, капем от сока и алкохола и посоляваме. Прибавяме краставицата, обработваме на бързи обороти и охлаждаме.
Прибавяме към сварени яйца, листни салати, зелени кюфтета от магданоз, грах с царевица, извара със зелении и други, печени, белени и леко начукани с чесън червени чушки, панирани парченца от сирене, сварен ориз.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...