Кулинарни рецепти » Яйчен сос за риба

 Яйчен сос за риба

Продукти:

• 150 мл прясно мляко
• 20 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 малко кубче пилешки бульон
• лук, чесън
• лимонов сок, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме твърдо свареното яйце много ситно. По същия начин нарязваме четвъртинка от средно голяма глава лук и половин скилидка чесън, които слагаме в разтопеното масло и задушаваме на умерен огън. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.

Разреждаме сместа като при непрекъснато бъркане на тънка струйка наливаме горещото мляко. Поръсваме с настъргано индийско орехче, черен пипер и четвъртинка от кубчето бульон, без да го разтваряме. Оставяме соса да заври на тих огън.

Прибавяме ситно нарязан магданоз, няколко капки лимонов сок, нарязаното яйце и сол на вкус. Разбъркваме внимателно и изсипваме в затоплена сосиера. Сервираме соса към варени риби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало