Кулинарни рецепти » Яйчен сос за риба

 Яйчен сос за риба

Продукти:

• 150 мл прясно мляко
• 20 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 малко кубче пилешки бульон
• лук, чесън
• лимонов сок, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме твърдо свареното яйце много ситно. По същия начин нарязваме четвъртинка от средно голяма глава лук и половин скилидка чесън, които слагаме в разтопеното масло и задушаваме на умерен огън. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.

Разреждаме сместа като при непрекъснато бъркане на тънка струйка наливаме горещото мляко. Поръсваме с настъргано индийско орехче, черен пипер и четвъртинка от кубчето бульон, без да го разтваряме. Оставяме соса да заври на тих огън.

Прибавяме ситно нарязан магданоз, няколко капки лимонов сок, нарязаното яйце и сол на вкус. Разбъркваме внимателно и изсипваме в затоплена сосиера. Сервираме соса към варени риби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало