Кулинарни рецепти » Яйчен сос за риба

 Яйчен сос за риба

Продукти:

• 150 мл прясно мляко
• 20 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 малко кубче пилешки бульон
• лук, чесън
• лимонов сок, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме твърдо свареното яйце много ситно. По същия начин нарязваме четвъртинка от средно голяма глава лук и половин скилидка чесън, които слагаме в разтопеното масло и задушаваме на умерен огън. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.

Разреждаме сместа като при непрекъснато бъркане на тънка струйка наливаме горещото мляко. Поръсваме с настъргано индийско орехче, черен пипер и четвъртинка от кубчето бульон, без да го разтваряме. Оставяме соса да заври на тих огън.

Прибавяме ситно нарязан магданоз, няколко капки лимонов сок, нарязаното яйце и сол на вкус. Разбъркваме внимателно и изсипваме в затоплена сосиера. Сервираме соса към варени риби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало