Кулинарни рецепти » Яйчен сос за риба

 Яйчен сос за риба

Продукти:

• 150 мл прясно мляко
• 20 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 малко кубче пилешки бульон
• лук, чесън
• лимонов сок, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме твърдо свареното яйце много ситно. По същия начин нарязваме четвъртинка от средно голяма глава лук и половин скилидка чесън, които слагаме в разтопеното масло и задушаваме на умерен огън. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.

Разреждаме сместа като при непрекъснато бъркане на тънка струйка наливаме горещото мляко. Поръсваме с настъргано индийско орехче, черен пипер и четвъртинка от кубчето бульон, без да го разтваряме. Оставяме соса да заври на тих огън.

Прибавяме ситно нарязан магданоз, няколко капки лимонов сок, нарязаното яйце и сол на вкус. Разбъркваме внимателно и изсипваме в затоплена сосиера. Сервираме соса към варени риби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало