Продукти:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 2 връзки магданоз
• 5-7 стръка зелен лук
• 2 листа босилек или мента
• 2-3 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1-2 зърна черен пипер, може да го заменим с бял или зелен
• 1 щипка индийско орехче
• сок от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме в емайлиран съд прясното мляко, без да заври. Прибавяме смления черен пипер, ситно нарязания лук и скълцаните зелении.
Накрая при постоянно бъркане добаваме лимоновия сок, овкусяваме, поливаме със сметаната, обработваме с пасатора дълго, за да получим пухкава пяна.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...