Продукти:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 2 връзки магданоз
• 5-7 стръка зелен лук
• 2 листа босилек или мента
• 2-3 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1-2 зърна черен пипер, може да го заменим с бял или зелен
• 1 щипка индийско орехче
• сок от половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме в емайлиран съд прясното мляко, без да заври. Прибавяме смления черен пипер, ситно нарязания лук и скълцаните зелении.
Накрая при постоянно бъркане добаваме лимоновия сок, овкусяваме, поливаме със сметаната, обработваме с пасатора дълго, за да получим пухкава пяна.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...