Кулинарни рецепти » Сос по италиански

 Сос по италиански

Продукти:

• 1 к.ч. основен сос по избор
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2-3 мариновани гъби
• 50 г шунка
• половин глава лук
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. ароматно бяло вино
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, захар, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук в разтопеното масло. Прибавяме последователно доматеното пюре, нарязаните на дребно гъби и шунка, основния сос и подправките. След като кипне, отстраняваме соса от огъня, подправяме с виното и оставяме 10 мин под похлупак.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз. Този сос е подходящ за варени тестени изделия - макарони, юфка, спагети, галушки, както и за кюфтета и пържоли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало