Продукти:
• 1 к.ч. основен сос по избор
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2-3 мариновани гъби
• 50 г шунка
• половин глава лук
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 к.ч. ароматно бяло вино
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, захар, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в разтопеното масло. Прибавяме последователно доматеното пюре, нарязаните на дребно гъби и шунка, основния сос и подправките. След като кипне, отстраняваме соса от огъня, подправяме с виното и оставяме 10 мин под похлупак.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз. Този сос е подходящ за варени тестени изделия - макарони, юфка, спагети, галушки, както и за кюфтета и пържоли.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...