Продукти:
• 100 г шунка
• половин глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 1 клонче целина
• 20 г краве масло
• 200 г кайма /смес/
• 50 мл бульон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 100 г консервирани гъби
• 200 г консервирани обелени домати
• 2 с.л. сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме наситно шунката, лука, моркова, целината и чесъна и ги запържваме в разтопеното масло. В друг тиган изпържваме каймата в олиото и прибавяме към нея виното. Смесваме продуктите от двата тигана и прибавяме настърганите домати, бульона и подправките.
Захлупваме и оставяме соса да ври на умерен огън, като от време на време разбъркваме. След 30 мин прибавяме ситно нарязаните гъби, които предварително сме запържили. Варим още 10 мин, отстраняваме от огъня и прибавяме сметаната. Поднасяме соса с юфка, спагети и макарони.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...