Продукти:
• 4 сурови жълтъка
• 4 с.л. вода
• 4 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. пудра захар
• 1/2 ч.л. горчица
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в малка тенджерка жълтъците, водата, олиото и лимоновия сок и с бъркане сгъстяваме на водна баня на умерен котлон.
Щом майонезата се сгъсти, сваляме от котлона и продължаваме да бъркаме, докато изстине, за да не хване коричка. Подправяме със сол, захар и горчица.
С този сос заливаме салати, варени яйца за предястие, предястия от риби и зеленчуци.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...