Продукти:
• 2-3 връзки киселец
• 1 глава лук
• 1 бучка краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 жълтък
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
• прясно мляко или вода за разреждане
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука, овалваме го в брашното и го запържваме в мазнината. Прибавяме ситно скълцания киселец, разреждаме с млякото и варим до сгъстяване на умерен огън.
Подправяме готовия сос с жълтъка, маслото, червения пипер и сол на вкус. Поднасяме го горещ към печени или варени бели меса.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...